nieuws

Bromfietsdieven steeds succesvoller

Cijfers

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) luidt de noodklok over de sterk toenemende diefstal van brom- en snorfietsen. Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar stond de teller al op bijna 3.000 stuks: 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bromfietsdieven steeds succesvoller

Eerder al becijferde AVc dat het aantal geregistreerde diefstallen van brom- en snorfietsen tussen 2007 – toen de verplichte kentekening, nota bene ter preventie van diefstal, werd ingevoerd – en eind 2011 met 73% is gestegen van 9.774 naar 16.869. Volgens Mojgan Yavari van AVc gaan bromfietsdieven steeds professioneler te werk: "Ze stelen op bestelling en verkopen de bromfietsen door onder een vals kenteken of in onderdelen. Ook worden gestolen brommers steeds meer bij overvallen gebruikt als vluchtvoertuig."

Reageer op dit artikel