nieuws

DNB-directeur Else Bos gekozen in SASB-bestuur

Carrière 703

Else Bos is voor drie jaar gekozen als bestuurder van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB). De internationale non-profitorganisatie SASB ontwikkelt en onderhoudt normen waarmee bedrijven gestandaardiseerde informatie over hun duurzaamheid kunnen leveren aan beleggers. Bos is in Nederland directielid van DNB met onder andere het toezicht op banken en verzekeraars in haar portefeuille.

DNB-directeur Else Bos gekozen in SASB-bestuur
Else Bos

In oktober presenteerde SASB duurzaamheidsnormen die inmiddels gebruikt worden in 77 verschillende sectoren. SASB-bestuursvoorzitter Bob Steele zegt in een persbericht dat hij verwacht dat Bos’ kennis en ervaring van de kapitaalmarkten zal helpen bij de verdere acceptatie van de normen in de wereld, en in het bijzonder Europa. Bos was voor haar aantreden bij DNB CEO van pensioenuitvoerder PGGM en was daarvoor investment manager bij onder andere ABN Amro en NIBC.

Impact

Bos is blij dat ze op dit volgens haar cruciale moment toetreedt tot het bestuur. “De normen van het SASB zijn de ‘s werelds eerste branchespecifieke rapporteringsstandaarden voor duurzaamheid. Ze zullen de komende jaren een grote impact hebben op de manier waarop er wereldwijd over duurzaamheid gerapporteerd wordt op de internationale kapitaalmarkten.

Reageer op dit artikel