nieuws

De Volksbank promoveert Mirjam Verhoeven tot COO

Carrière 1252

Mirjam Verhoeven treedt toe tot de directie van de Volksbank. Bij akkoord van de toezichthouders en ondernemingsraad neemt ze per 1 januari de positie over van Alexander Baas. Haar voorganger blijft actief wel binnen de bank, maar gaat zich helemaal richten op de functie van directeur Klant, Betalen en Sparen (KBS). Verhoeven werkt sinds 2002 bij de Volksbank en heeft verschillende rollen vervuld.

De Volksbank promoveert Mirjam Verhoeven tot COO

Als Chief Information Officer was Verhoeven verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategie van de Volkskbank op het gebied van innovatie en de toepassing van technologie. Daarvoor was ze actief in verschillende marketing- en IT-functies bij de bank. In haar nieuwe baan wordt Verhoeven verantwoordelijk voor onder meer de service centers, IT & Change en het facilitair bedrijf.

Interne opvolger

CEO Maurice Oostendorp is blij met de positiewisselingen binnen de bank. “Ik ben opgetogen dat we met Mirjam Verhoeven een interne opvolger van Alexander Baas hebben gevonden voor de functie van COO. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mirjam haar nieuwe rol als COO goed gaat vervullen.”

Baas was COO vanaf juli 2014. Sinds de op 1 mei ontstane vacature van directeur KBS bij de Volksbank vervult Alexander deze functie ad interim naast zijn directierol. Daar gaat zij zich nu volledig op richten. “Ik heb veel bewondering voor de moedige stap van Alexander om zich te focussen op de positie waarvan hij zelf vindt dat hij de meeste meerwaarde creëert voor de Volksbank”, zegt Oostendorp.

Reageer op dit artikel