nieuws

Lana Tomberg (27): ‘Goede begeleiding is heel essentieel’

Carrière 2216

In am:magazine interviewen we iedere maand een talent uit de branche. In januari was dit Lana Tomberg (27). Tomberg studeerde International Hospitality Management en Marketing Management in Rotterdam. Sinds februari 2016 werkt ze als Business Intelligence Engineer voor CED Group. “Ik ben de brug tussen IT en de business”, zo vertelt ze.

Lana Tomberg (27): ‘Goede begeleiding is heel essentieel’

Dit is je eerste fulltimebaan na je studie, hoe verliep die overgang van student naar werkende?
“Heel goed, ik heb het erg naar m’n zin en heb ook voldoende het gevoel dat ik zou kunnen doorgroeien. In mijn laatste studie maakte ik al kennis met de impact van data op het bedrijfsleven en dat trok me heel erg. Ik ben hier begonnen als Business Intelligence-trainee via een detacheringsbureau. Het was een hele stap omdat ik op de IT-afdeling terechtkwam, in een niche. De unit Business Intelligence bestaat uit mij en mijn mentor. Hij heeft me van meet af aan heel goed begeleid en dat is allesbepalend geweest. Je studies zijn richtinggevend, maar je kunt uiteindelijk op allerlei plekken terechtkomen. Goede begeleiding is heel essentieel, vind ik.”

Wat doe je precies?
“CED verricht het gehele claimafhandelingsproces voor verzekeraars en volmachten. We werken met veel applicaties die door onze IT-afdeling zijn gebouwd. Elke ochtend extraheren we de data uit die applicaties, we ontsluiten ze, slaan ze op en voegen onze businesslogica daaraan toe. Daar maken we modellen van voor analyses waarmee we rapportages voor klanten bouwen. Ik ben de brug tussen IT en de business. Ik bespreek met managers bijvoorbeeld hoe we de klant- en managementrapportages zo goed mogelijk kunnen modelleren. Een voorbeeld hiervan zijn de dossierafhandelingsrapportages voor verzekeraars. Verzekeraars willen weten hoelang het afhandelen van een claim in beslag neemt. Die gegevens houden wij bij.”

Wat trekt je het meest aan in je huidige functie?
“Het is heel afwisselend werk en omdat je met veel afdelingen meewerkt, bouw je een overkoepelende visie op. Ik vind het erg boeiend om trends te analyseren, mee te denken over de inrichting van processen. Ik heb uitdagingen nodig en die zijn er voor mij genoeg omdat de IT-wereld op veel gebieden nieuw voor me is. Ik reis ook geregeld vanuit onze hoofdvestiging in Capelle aan den IJssel naar onze twee andere kantoren in Amsterdam. Ik ben erg geïnteresseerd in predictive analysis, het voorspellen van typen schades bij bijvoorbeeld ongevallen. Ik volg daar binnenkort een cursus in en daar kijk ik erg naar uit.”

Eind december werd bekend dat CED Group, nu nog eigendom van een aantal Nederlandse verzekeraars en volmachten, overgaat in buitenlandse handen (investeerder BlackFin Capital Partners). Merk je hier iets van?
“We zijn pas een paar weken verder, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar tot nu toe merk je er op de werkvloer niet veel van. Ik merk wel de nieuwsgierigheid om me heen, en vanuit de directie wordt naar ons toe genoeg ruimte gegeven om er vragen over te stellen. Ik ben zelf ook heel benieuwd.”

Reageer op dit artikel