nieuws

Achmea benoemt Jan van den Berg (ex-AXA) tot commissaris

Carrière 1241

Achmea benoemt Jan van den Berg (ex-AXA) tot commissaris
Portretfoto's gemaakt door portretfotograaf Gregor Servais

Jan van den Berg, voormalig topman van AXA Nederland, is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Achmea. Daar was sinds eind 2016 een plaats vrij, toen Erik van de Merwe om gezondheidsredenen terugtrad.

De benoeming van de 53-jarige Van den Berg is goedgekeurd door DNB. Hij vervulde in de jaren negentig een directiefunctie bij Nationale-Nederlanden en was van 2000 tot 2007 CEO van AXA Nederland. Na de overname van AXA door SNS Reaal vertrok hij naar Azië, waar hij eerst de regionale verzekeringstak van AXA ging leiden. Van 2011 tot vorig jaar leidde Jan van den Berg de Aziatische activiteiten van Prudential. Bij dat bedrijf is hij sinds medio vorig jaar nog als senior adviseur betrokken.

Negen commissarissen

De raad van commissarissen van Achmea is met de benoeming van Van den Berg weer negen leden sterk. Voorzitter is Aad Veenman, die die rol van Van de Merwe heeft overgenomen. De andere commissarissen zijn Anton Vermeer (vicevoorzitter), Petri Hofsté, Mijntje Lückerath-Rovers, Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, Lineke Sneller, Wim de Weijer en Roel Wijmenga.

Reageer op dit artikel