nieuws

Eelco Wester (Young InSurance): ‘Meer voor verzekeraars te halen op gebied van recruitment’

Carrière

Eelco Wester (Young InSurance): ‘Meer voor verzekeraars te halen op gebied van recruitment’

Het startte als een ‘LinkedIn-dingetje’, maar inmiddels is Young InSurance uitgegroeid tot een netwerkclub met bijna 2000 jonge professionals. Oprichters Sjaak Schouteren en Rosemarijn Peters maakten eind vorig jaar plaats voor een nieuw bestuur en am: schoof aan bij Eelco Wester, de nieuwe voorzitter van de vereniging.

Ter vervanging van Schouteren en Peters werd een tienkoppig bestuur aangesteld. Wester: “We hebben besloten om er een brede groep van te maken, waarin iedereen zich op een specifiek gedeelte kan richten. Het bestuurswerk vergt best veel aandacht, ik kan me voorstellen dat het voor Sjaak en Rosemarijn alleen een flinke kluif was.”

Assurantie Hockey Toernooi
Wester, die zelf werkt als Key Account Manager bij Allianz Global Corporate & Specialty, viel op binnen Young InSurance door het Assurantie Hockey Toernooi nieuw leven in te blazen. “Tijdens een borrel bij RSA en ik sprak onder meer met Sjaak. Daar ontstond gelijk een enthousiast idee: het leek ons leuk om een sporttoernooi te organiseren. Het Assurantie Hockey Toernooi was destijds een beetje als een nachtkaars uitgegaan en ik dacht: dat gaan we gewoon weer organiseren. Een jaar later was er de revival van het hockeytoernooi. We begonnen bescheiden met acht teams, maar het afgelopen jaar hadden we al zestien teams. Zodoende ben ik ook in beeld gekomen bij Sjaak.”

Brug slaan
Samen met negen anderen werd Wester uiteindelijk in het bestuur gezet. Opvallend aan de samenstelling van het bestuur is dat iedereen werkt binnen de zakelijke verzekeringsmarkt. Dat geldt ook voor de ledensamenstelling, erkent Wester. “Bij Nationale-Nederlanden ken ik bijvoorbeeld niemand. Wij onderzoeken de mogelijkheden om een bruggetje te slaan richting de andere branches zoals Leven en Pensioen. Het is leuk om het zo breed mogelijk te betrekken.”

Recruitment
Volgens Wester doet de branche nog niet altijd genoeg aan het aantrekken van jonge talenten voor de verzekeringssector. “Grote corporates doen veel op het gebied van recruitment. Ze proberen studenten al in een vroeg stadium te interesseren voor hun bedrijf. Dat gebeurt in verzekeringsland niet zo heel veel, daar valt volgens mij meer te halen.”

Young professionals
“Het is een hot topic in de branche, de vraag wordt vaak gesteld hoe je young professionals aan kunt trekken”, vervolgt Wester. “Als je studenten op de universiteit of de hogeschool vraagt wat ze willen, zullen ze niet vaak zeggen dat ze de verzekeringsbranche in willen. Ik ben zelf ook toevallig via een vriend op de inhousedag van mijn eerste werkgever Nassau Verzekeringen terechtgekomen. Door daar mijn afstudeerscriptie te schrijven ben ik in aanraking gekomen met het vak. Dus ik ben, en dat is de dooddoener die je van bijna iedereen hoort, erin gerold. Onder studenten leeft de verzekeringssector niet echt, terwijl de branche juist heel erg in beweging is. Er ligt voor HR-afdelingen wel meer kans om daar op in te springen.”

MatchInsurance
Young InSurance wil zelf de komende tijd inzetten op het MatchInsurance-programma. Wester: “Daarin koppelen we een jong talent aan een oudere ervaren rot in het vak. Zij gaan samen een ontwikkelingstraject door. De bedoeling is dat je als jongere onder meer je kennis verbreedt, maar ook jezelf ontwikkelt als professional.” Daarnaast blijft er de vertrouwde combinatie van borrels en informatieve bijeenkomsten. “Het moet een goede mix blijven”, zegt Wester. “Er is behoefte aan gezelligheid, maar tegelijk zijn we ook meer dan een borrelclubje. We worden gewaardeerd omdat we iets meer doen, maar het zit in een goede mix en dat moet ook zeker zo blijven. We zullen bijvoorbeeld geen PE-instituut worden.”

Reageer op dit artikel