nieuws

‘De generatie met meer lef’, top 25 verzekeringstalent 2015

Carrière

‘De generatie met meer lef’, top 25 verzekeringstalent 2015

Acht jonge talenten uit de branche schoven in september 2015 aan voor de tweede editie van de rondetafel van am: voor jong talent. Zij praatten onder meer over de vele kansen die zij al snel krijgen in hun werk en innovatie. Ook werd in am:magazine voor de tweede keer de lijst met 25 talenten uit de branche gepresenteerd.

De jonge verzekeraars van Aegon, Delta Lloyd, Aon, Vivat, NN en ASR gingen samen het gesprek aan over hun generatie in het nieuwe kantoor van ASR. Wat hen plezier in het werk geeft is de vele kansen die ze krijgen, zegt Inez Teunissen (ASR). “We zijn best veranderingsgericht, dus je mag ook heel veel. Je mag alles aanraken, je kunt veel invloed hebben. Als ik op een feestje vertel wat ons team allemaal heeft kunnen bewerkstelligen, dan zijn mensen onder de indruk. Dat dat lukt in een omgeving waarvan wordt verondersteld dat die log en bureaucratisch is. Natuurlijk is er een hoop legacy en kun je niet alles morgen oplossen, maar de stappen die je kunt zetten zijn echt gigantisch.”

Innovatie is een groot thema voor de jongeren aan tafel. Zij spelen vaak een belangrijke rol in de innovatieve projecten van verzekeraars. Sylvestro Lorello van Aon denkt dat de houding van jonge verzekeraars op het gebied van innovatie goed uitkomt: “Onze generatie is iets brutaler en heeft meer lef, omdat zij ook denkt: het is niet meer zo dat ik nog twintig jaar bij dit bedrijf moet werken. De branche is altijd groter dan je huidige werkveld en het is een optie om wat anders te gaan doen als dat nodig is.”

Lees hier het complete verslag van het rondetafelgesprek en bekijk ook de lijst met 25 jonge verzekeringstalenten die hun wensen en doelen delen.

Reageer op dit artikel