Whitepapers

Hoe stromen institutionele beleggingen de hypotheekmarkt in?

Branche

Hoe stromen institutionele beleggingen de hypotheekmarkt in?

Institutionele beleggers die wilden investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt konden dat nog niet of nauwelijks rechtstreeks doen. Althans, bepaalde zaken wierpen een drempel op. Je moet immers aardig wat opzetten voor je een nieuwe hypotheekverstrekker bent. Denk aan de benodigde vergunningen, producten en hun prijzen, distributie, de zorgplicht, et cetera.

Jeroen Looman en Jeroen van Hessen besloten deze zaken zo te organiseren dat pensioenfondsen konden toetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt en het geld dus direct kon worden geïnvesteerd, buiten de bank om. Hun bedrijf MUNT Hypotheken bestaat pas sinds het najaar van 2014 en zit in de lift.
Wat heeft ervoor gezorgd dat een nieuwe speler zo snel kon groeien? En wie zitten er achter dit innovatieve bedrijf? Lees het in de whitepaper die een van de opvallende ontwikkelingen in de Nederlandse hypotheekmarkt verklaart van de afgelopen jaren.

[contact-form-7 title=”Whitepaper Hoe stromen institutionele beleggingen de hypotheekmarkt in?”]

U krijgt een e-mail toegestuurd met een link naar het bestand en geeft tevens toestemming voor een eenmalige benadering door de opsteller van deze whitepaper.

Reageer op dit artikel