Whitepapers

Cross-border excess insurance nader bekeken

Branche

Cross-border excess insurance nader bekeken

Aangezien significante harmonisatie van verzekeringsregels uitblijft, vragen klanten en makelaars om een bepaalde mate van zekerheid wanneer zij hun steeds complexere en groeiende wereldwijde risicoportefeuilles willen verzekeren. De betrokken partijen beperkten zich tot nu toe veelal tot het verzekeren van hun lokale risico’s met een lokale polis, die ze zo nodig aanvulden met een overkoepelende polis voor de risico’s die in een bepaald rechtsgebied niet verzekerd kunnen worden. Tot nu toe ging dat best goed. Maar toch ontbreekt er hier iets.  Er wordt namelijk geen rekening gehouden met de vaak belangrijke rol van excedentverzekeringen, die lokaal beschikbaar kunnen zijn in aanvulling op de primaire polis, of die als parapludekking afgesloten worden buiten de locaties waar de risico’s van een bedrijf zich bevinden.

Download hier de whitepaper over de belangrijke rol van excedentverzekeringen bij het ontwerpen van multinationale verzekeringsprogramma’s.

 

Reageer op dit artikel