nieuws

Vier nieuwe directeuren Aegon: bij Hypotheken, Leven, Schade Particulier en Financial Services

Branche 6980

Aegon begint 2020 met een stoelendans op directiefuncties. Matthijs Hofstede wordt de nieuwe directeur Hypotheken van de verzekeraar. Sibylla Bantema krijgt de directiepost Leven/Bescherming. Frank van Wessel is vanaf het nieuwe jaar directeur Schade Particulier en Roos Dahmen gaat dezelfde functie bekleden bij Financial Services.

Vier nieuwe directeuren Aegon: bij Hypotheken, Leven, Schade Particulier en Financial Services

Sibylla Bantema (foto) verhuist van na tien jaar directeurschap bij Hypotheken naar Leven/Bescherming. Bij het hypotheekbedrijf was ze verantwoordelijk voor een portefeuille van 47 miljard euro. Bantema stond afgelopen voorjaar op plaats 50 in de am:lijst met invloedrijkste verzekeringsvrouwen.

Bantema’s opvolger bij Hypotheken is Matthijs Hofstede. Hij werkt bijna vijf jaar als directeur Schade Particulier bij de verzekeraar. Hofstede wordt in die functie opgevolgd door Frank van Wessel. Hij kwam twee jaar geleden over van Delta Lloyd en is sindsdien directeur Services bij Aegon.

Ook Roos Dahmen heeft een Delta Lloyd-verleden. Zij vertrok anderhalf jaar geleden bij NN om bij Aegon senior manager BIS Finance & Bank te worden. Vanaf januari is ze directeur Financial Services.

Pierco Zwart en Alex Dijkema

De bestuurswisselingen betekenen het afscheid van Pierco Zwart bij Aegon. Hij is momenteel directeur Financial Services. Voor Alex Dijkema, op dit moment Leven/Bescherming, is er vooralsnog ook geen nieuwe directiefunctie. Hij is nog met de verzekeraar in gesprek over zijn volgende carrièrestap.

Reageer op dit artikel