nieuws

Verbond beslist binnenkort over lot Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Branche 2179

Nog voor het einde van dit jaar moet duidelijk worden in welke vorm het Keurmerk Klantgericht Verzekeren wordt voortgezet. Volgende maand vergadert het Verbond van Verzekeraars en de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) over de verschillende scenario’s. Vanuit de branche waren er geruchten dat het Keurmerk definitief wordt opgeheven, maar die zijn volgens Stv-directeur Ron van Kesteren voorbarig.

Verbond beslist binnenkort over lot Keurmerk Klantgericht Verzekeren

“In ons jaarverslag hebben wij gezegd dat we een strategische heroriëntatie gaan uitvoeren met het Verbond van Verzekeraars”, zegt Van Kesteren in een reactie op de geruchten. “Wat doen we met het toetsen van de zelfregulering? Hoe kunnen we dat vormgeven naar de toekomst? Op dit moment zijn we bezig met verschillende scenario’s en toekomstplannen.”

Doorontwikkelen

Een woordvoerder van het Verbond bevestigt dat er momenteel gesproken wordt over de voortzetting van het keurmerk. “Het klopt dat we met Stv aan het nadenken zijn over het doorontwikkelen van de zelfregulering. De toekomst van het keurmerk maakt daar ook deel van uit, maar we zitten nog in het besluitvormingsproces.”

Scenario’s

Welke scenario’s er precies voorliggen, kan Van Kesteren niet zeggen. “Laat ons eerst een besluit nemen welk scenario het wordt. Daarna staan we open voor alle vragen die er zijn.” De toekomst van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren staat op de agenda bij de eerstvolgende ALV van het Verbond. Die vindt plaats in december.

Momenteel zijn er 27 verzekeraars die het keurmerk bezitten. Samen bekostigen zij de Stichting toetsing verzekeraars. De bijdrage is afhankelijk van het premievolume. In totaal maakten de keurmerkhouders in 2018 940.728 euro over aan de stichting.

Reageer op dit artikel