nieuws

Ook in België heeft Athora geen belang bij schadepolissen

Branche 1439

Athora Belgium heeft deze week bekendgemaakt komend jaar de schadeverzekeringen in portefeuille te verkopen aan de Zwitserse verzekeraar Baloise. Die kocht eerder dit jaar zijn Belgische branchegenoot Fidea.

Ook in België heeft Athora geen belang bij schadepolissen

Athora doet voor zo’n 60 miljoen euro ruim 360.000 Belgische schadepolissen van de hand. Die kreeg het verzekeringsconcern van Bermuda vorig jaar in handen na de koop van Generali België. Athora wil zich volledig richten op levensverzekeringen, zowel door het tegen lage kosten onderhouden van closed-bookportefeuilles als het ontwikkelen van nieuwe producten.

Vivat-constructie

Bij de overname van Vivat in Nederland kiest Athora voor een snellere constructie om geen schadeverzekeringen in portefeuille te hebben. De verzekeraar sloeg daarom de handen ineen met NN. Athora koopt het hele concern, maar verkoopt de schadetak van Vivat direct door aan Nationale-Nederlanden. Voor Athora blijven de levensverzekeringen en het vermogensbeheer, de delen waar het die verzekeraar om te doen is, over.

De betrokken partijen verwachten komend voorjaar de deal rond te hebben. Ze wachten vooral nog op toestemming van toezichthouder DNB. De Europese Commissie stemde een paar maanden geleden al in met de overname van Vivat.

Anbang

Baloise, de nieuwe eigenaar van de schadepolissen van Athora, nam dit voorjaar de Belgische verzekeraar Fidea over. Die kwam net als Vivat uit de boedel van het Chinese Anbang.

Reageer op dit artikel