nieuws

NN moet op zoek naar nieuwe CRO, Erasmus naar Aviva

Branche 1365

Jan-Hendrik Erasmus vertrekt aan het eind van dit jaar als chief risk officer (CRO) bij NN Group. In februari treedt hij als CRO in dienst van het Britse verzekeringsconcern Aviva.

NN moet op zoek naar nieuwe CRO, Erasmus naar Aviva

Erasmus, in het bezit van zowel een Brits als een Zuid-Afrikaans paspoort, stapte drieënhalf jaar geleden over van consultancykantoor Oliver Wyman naar het bestuur van NN Group. Afgelopen voorjaar werd hij benoemd tot voorzitter van het CRO-forum. In dat overlegorgaan werken risicomanagers uit de verzekeringssector aan best practices op het gebied van risicobeheer.

Aviva

Erasmus wordt bij Aviva de nieuwe Group CRO. Aviva is de op vijf na grootste verzekeringsgroep ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk, waar ook het bestuur zetelt, is het de grootste. Tot 2013 had Aviva een deel van de aandelen van Delta Lloyd in handen

NN heeft inmiddels een selectieprocedure in gang gezet voor de zoektocht van een nieuwe CRO.

Reageer op dit artikel