nieuws

NN Group ziet winst in derde kwartaal dalen

Branche 4429

NN Group heeft fors minder winst geboekt in het derde kwartaal van 2019. Vorig jaar kwam die in diezelfde periode uit op € 788 miljoen; nu op € 515 miljoen. Desondanks is de nieuwe ceo David Knibbe tevreden over de resultaten.

NN Group ziet winst in derde kwartaal dalen

Het Nederlandse schadebedrijf van NN Group blijft het goed doen. Ook in het derde kwartaal van 2019 zorgden de resultaten van het schadebedrijf ervoor dat de mindere resultaten bij het Nederlandse levenbedrijf en de herverzekeringsacitviteiten grotendeels worden gecompenseerd.

NN Group kiest voor de lange termijn: laatste keer kwartaalcijfers

Vandaag maakte NN Group de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar bekend. Overigens is het de laatste keer dat NN met de kwartaalcijfers naar buiten komt; met ingang van 2020 worden alleen nog de halfjaarcijfers en de jaarcijfers. gepubliceerd “Dit past beter bij het langetermijnkarakter van onze business”, aldus ceo David Knibbe.

Resultaten herverzekeringsactiviteiten NN vielen lager uit

Het operationeel resultaat kwam over het derde kwartaal uit op € 453 miljoen, € 10 miljoen minder dan in diezelfde periode vorig jaar. Vooral de lagere private equity en speciale dividenden bij het Nederlandse levenbedrijf hadden hier invloed op. Ook de resultaten uit herverzekeringsactiviteiten vielen lager uit. Behalve het Nederlandse schadebedrijf deden ook Insurance Europe, Japan Life en de bank het beter.

De winst kwam uit op € 515 miljoen. Vorig jaar was dat in diezelfde periode € 788 miljoen toen vooral de niet-operationele kosten lager uitvielen. NN Group heeft het afgelopen kwartaal kostenbesparingen van € 17 miljoen behaald waarmee de totale kostenbesparingen tot nu toe uitkomen op € 323 miljoen. NN heeft zich tot doel gesteld  om eind 2020 een structurele besparing te realiseren van 400 miljoen euro, gemeten ten opzichte van de uitgaven in 2016.

Solvabiliteitsratio NN stijgt

De solvabiliteitsratio is gestegen van 210% aan het einde van het tweede kwartaal van 2019 naar 217%.  De holding had aan het eind van het derde kwartaal € 1.943 miljoen in kas.

David Knibbe, ceo NN, is blij met de focus op klanten

Knibbe zegt blij te zijn met de sterke resultaten van NN Group. “Ze weerspiegelen onze focus op onze klanten en het feit dat wij hen producten en diensten met toegevoegde waarde en een excellente ervaring aanbieden.”

Reageer op dit artikel