nieuws

Allianz mag de Chinese markt op

Branche 873

Allianz krijgt als eerste volledig buitenlandse partij toestemming om in China een verzekeringsmaatschappij op te zetten. De goedkeuring volgt op een reeks maatregelen die de Chinese overheid aankondigde om investeringen in buitenlandse financiële instellingen in China verder aan te moedigen.

Allianz mag de Chinese markt op

Met de toestemming van de China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC) kan Allianz zijn activiteiten in snelst groeiende economie ter wereld uitbreiden, laat de maatschappij in een persbericht weten. Volgens de wereldwijde verzekeraar, met het hoofdkantoor in München, betekent dit een belangrijke stap in de liberalisering van de Chinese financiële markt. In China is Shanghai de thuisbasis van Allianz.

Afspraken Duitsland en China

Eerder dit jaar kondigden Duitsland en China al aan hun verzekeringsmarkten voor elkaar open te stellen. Chinese verzekeraars en herverzekeraars zijn ook uitgenodigd om op Duits grondgebied zaken te doen.

Reageer op dit artikel