nieuws

Voormalig Swiss Re-bestuurder Wellauer voorgedragen als Aegon-commissaris

Branche 732

Thomas Wellauer is de beoogde opvolger van Robert Dineen in de Raad van Commissarissen van Aegon. Wellauer was tot afgelopen juni COO van herverzekeraar Swiss Re. Toezichthouder DNB is al akkoord met de benoeming, tijdens de aandeelhoudersvergadering van 15 mei 2020 moet de officiële goedkeuring volgen.

Voormalig Swiss Re-bestuurder Wellauer voorgedragen als Aegon-commissaris

Wellauer kwam in 2010 in dienst bij Swiss Re om de grootschalige reorganisatie van de herverzekeraar in goede banen te leiden. Iets dat hij ook al deed voor chemiereus Clariant. Volgens een woordvoerder van Aegon is dat echter niet de ervaring waarom de Zwitser is aangedragen als nieuwe commissaris.

“De heer Wellauer heeft heel lang in allerlei hoedanigheden in deze wereld gezeten. Op basis daarvan wordt hij voorgedragen”, aldus de woordvoerder. Naast Clariant en Swiss Re was Wellauer ook werkzaam voor onder meer consultancybureau McKinsey en farmacieconcern Novartis.

Vertrek

Robert Dineen treedt per direct af als commissaris bij Aegon. Hij wordt president-commissaris van de Amerikaanse investeerder First Eagle. In 2018 werd Dineen nog voor een periode van vier jaar herbenoemd. Aegon-CEO Alex Wynaendts kreeg vorig jaar ook een dergelijk mandaat, maar geeft zijn positie komend voorjaar op aan Lard Friese die overkomt van de NN Group.

Reageer op dit artikel