nieuws

Pieter Emmen wordt CRO bij NN Bank

Branche 1568

NN Group heeft Pieter Emmen (1969) per 1 november benoemd tot  Chief Risk Officer (CRO) van Nationale-Nederlanden Bank. Hij is de opvolger van Monique Hemerijck, die haar carrière buiten Nationale-Nederlanden voortzet.

Pieter Emmen wordt CRO bij NN Bank

Hemerijck was sinds 2013 CRO en blijft tot 1 januari 2020 aan om haar taken en verantwoordelijkheden aan haar opvolger over te dragen. Emmen is afkomstig van Achmea Bank Holding, waar hij sinds 2017 directeur Finance en Risk was. Hiervoor was hij ruim twintig jaar werkzaam Rabobank onder meer als directeur Rabo Hypotheken Bank, directeur en voorzitter van Rabobank Re Insurance en directeur Group Risk Management.

Risicobeheersprocessen

“Pieter is een zeer ervaren allround CRO met een grote betrokkenheid bij het ontwikkelen van risicobeheersprocessen en het aansturen van teams”, zegt CEO Marcel Zuidam van NN Bank. “Hij combineert diepgaande inhoudelijke kennis op deze vakgebieden met bijna twintig jaar managementervaring.”

Reageer op dit artikel