nieuws

CFD verbaasd over inhoud Bavam-brief Vereende

Branche 3975

De Vereende heeft een brief verstuurd aan advieskantoren met een Bavam-polis, om ze te waarschuwen voor prijsvechters. Volgens CFD-voorzitter Edwin Herdink lijkt het er sterk op dat de verzekeraar doelt op de BAV die hij sinds kort via CFD aanbiedt. Hij heeft er moeite mee dat de Vereende suggereert dat CFD een verkeerde voorstelling van zaken geeft. “Wij geven zwart op wit de verschillen aan. Dat is gewoon helder.”

CFD verbaasd over inhoud Bavam-brief Vereende

CFD vergelijkt online de voorwaarden van hun eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering met die van de Vereende en Markel. Volgens Herdink kloppen die volledig, omdat de CFD-verzekering gemaakt is door mensen die ook andere BAV’s samengesteld hebben. “Die weten van de hoed en de rand”, zegt Herdink.

Wft

Volgens de Vereende suggereert CFD dat de Bavam niet aan de Wft voldoet. Ook dat stuit Herdink tegen de borst. Volgens een clausule verandert de CFD-polis automatisch mee met de Wft-wetgeving. De Vereende heeft die clausule niet, maar dat betekent volgens Herdink niet dat hij ze daarom niet Wft-proof vindt.

Kortetermijnkorting

De Vereende waarschuwt klanten om niet zomaar over te stappen voor een kortetermijnkorting. Ook dat is volgens Herdink niet waar. “Dat is een structurele korting. Dat blijft zo, die gaat er niet zo maar af.” De CFD-voorzitter denkt dat de Vereende paniekvoetbal speelt. “Ze moeten wel reageren. We zitten op dit moment ruim boven de 100 oversluitingen in de eerste twee weken.”

Eigen kracht

De Vereende ontkent dat de brief specifiek op de CFD-polis is gericht. “Wij hebben geen enkele partij genoemd. Wij gaan uit van onze eigen kracht”, zegt manager Marketing en Acceptatie Bert Sonneveld. “We krijgen van onze klanten veel telefoontjes met vragen, dus wij vinden het van belang om mensen te laten weten wat de voordelen zijn van de Bavam-polis.”

Sonneveld gaat ervan uit dat klanten uiteindelijk de juiste afweging zullen maken. “Er zijn momenteel prijsvechters in de markt. Dat is prima. Je kunt wel een polis kopiëren, maar je kunt geen service kopiëren.”

Reageer op dit artikel