nieuws

Avéro stopt met zorg, alle polissen verhuizen naar Zilveren Kruis

Branche 7991

Achmea voegt de twee intermediaire zorgverzekeringen samen tot één product. Avéro neemt afscheid van de zorgportefeuille. De ongeveer 148.000 polissen worden overgeheveld naar Zilveren Kruis.

Avéro stopt met zorg, alle polissen verhuizen naar Zilveren Kruis

Volgens commercieel directeur Jan-Willem Evers van Zilveren Kruis zijn de collectieve zorgverzekeringen van Avéro Achmea en Zilveren Kruis de afgelopen jaren inhoudelijk naar elkaar toegegroeid. Hij noemt de samenvoeging “een logische stap in het vereenvoudigen van het polisaanbod in de zorg”.

148.000 polishouders

Avéro telt ongeveer 148.000 zorgpolishouders. Zij zijn deze week geïnformeerd dat hun verzekering per 1 januari overgaat verhuist. Als de zorgpremie voor 2020 bekend is, krijgen de klanten een aanbod voor een polis bij Zilveren Kruis.

Eerder heeft Achmea het intermediair al op de hoogte gebracht, meldt een woordvoerder. Avéro blijft wel zelf schade- en inkomensverzekeringen aanbieden via tussenpersonen en in volmacht. Zilveren Kruis werkt samen met ongeveer 70 grote intermediairs bij het aanbieden van de collectieve zorgverzekering. Twee jaar geleden werd afscheid genomen van zo’n 1.800 kleinere tussenpersonen.

Reageer op dit artikel