nieuws

Achmea wil in 2030 klimaatneutraal zijn; 3.200 zonnepanelen op dak

Branche 728

Achmea neemt concrete maatregelen om haar doel te realiseren om vanaf 20.30 volledig klimaatneutraal. Vandaag wordt daarom begonnen met de plaatsing van 3.200 zonnepanelen boven de parkeerplaatsen van de kantoorlocatie in Apeldoorn.

Achmea wil in 2030 klimaatneutraal zijn; 3.200 zonnepanelen op dak

Daarmee voorziet Achmea straks – samen met de ruim 600 zonnepanelen die al aanwezig waren – zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening voor in Apeldoorn.

Verduurzaming

is één van de vijf kernlocaties van Achmea. Ook voor de andere kernlocaties zijn er plannen om de verduurzaming te versnellen. Zo wordt elders gewerkt aan een aansluiting op aardwarmte (geothermie) en op het dak van het gebouw in Tilburg is vorig jaar een ‘groen dak’ aangelegd. Daarnaast is het mobiliteitsbeleid van Achmea gericht op de uitbreiding van het aantal elektrische leaseauto’s en een reductie van auto’s met een verbrandingsmotor.

CO2-voetafdruk

Achmea brengt ieder jaar de CO₂-voetafdruk van de gehele bedrijfsvoering in kaart, waarbij wordt gekeken naar verwarming, verlichting, water- en papierverbruik, afval, koelvloeistoffen, servers en mobiliteit. De afgelopen vijf jaar is de totale CO₂-uitstoot al met 30% procent afgenomen.

Klimaatverandering

“Achmea wil bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving”, zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin. “Het tegengaan van de effecten van klimaatverandering hoort daarbij. We werken met een ambitieus duurzaamheidsplan dat leidt tot een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.”

Reageer op dit artikel