nieuws

Zorgpremie DSW twee keer zoveel omhoog als Prinsjesdagraming

Branche 1021

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie van de basisverzekering komend jaar met 6 euro per maand. Klanten gaan maandelijks 118 euro betalen. In de Miljoenennota hield het kabinet vorige week rekening met een gemiddelde premiestijging van 3 euro per maand.

Zorgpremie DSW twee keer zoveel omhoog als Prinsjesdagraming

DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe zorgpremie bekendmaakt. Volgens bestuursvoorzitter Aad de Groot van de Schiedamse verzekeraar is de premiestijging noodzakelijk vanwege hogere zorgkosten. Hij verwacht dat de lonen in de zorg zullen toenemen. Die salarisstijging maakt de helft uit van de hogere zorgpremie.

Andere reden voor de verhoging is dat DSW minder uit de reserves kan putten. Vorig jaar gaf de verzekeraar 5 euro terug om de premiestijging te dempen. Dit jaar kan dat volgens De Groot nog maar 2 euro zijn.

Inhaalslag

Het kabinet voorspelde in de Miljoenennota dat de gemiddelde zorgpremiestijging uitkomt op 37 euro per jaar. DSW-voorman De Groot zegt tegen de NOS dat andere zorgverzekeraars vermoedelijk hier dichter in de buurt zullen zitten. De Schiedammers hebben de afgelopen jaren meer teruggegeven uit de eigen reserves dan concurrenten. Die hoeven nu vermoedelijk geen inhaalslag te maken.

Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2020 hebben gepubliceerd.

Reageer op dit artikel