nieuws

Organisatie Vuelta in Nederland krijgt eigen verdieping in ASR-pand

Branche 1017

ASR huisvest een jaar lang de Vuelta Holanda, het samenwerkingsverband van gemeenten en provincies dat volgend jaar de eerste drie etappes van de Ronde van Spanje in Nederland organiseert. Volgens ASR’s communicatiedirecteur Boudewijn van Uden nemen uiteindelijk zo’n 25 tot 30 mensen hun intrek op de zevende verdieping van het pand in Utrecht.

Organisatie Vuelta in Nederland krijgt eigen verdieping in ASR-pand

Vandaag kwam een delegatie van de provincie Utrecht, Brabant en de gemeenten Den Bosch, Breda en Utrecht terug uit Madrid. “We zijn de Vuelta gaan ophalen”, zegt Van Uden. “Bij de laatste etappe wordt de koers als het ware overgedragen aan de organisator van volgend jaar.” Op 14 augustus 2020 begint de wielerkoers met een ploegentijdrit in Utrecht.

Partner

Volgens Van Uden is ASR door de gemeente Utrecht gevraagd om onderdak te bieden aan het organisatiecomité. De eerste paar medewerkers zitten er al. “Dat begint bescheiden, maar naarmate de Vuelta dichterbij komt zullen dat er wel meer worden. We noemen dat helpen door te doen.” Van Uden benadrukt dat ASR geen sponsor is van het evenement, maar een partner van de organisatie. Van financiële steun is volgens hem ook geen sprake.

Evenement

In 2015 was Utrecht ook al de startplaats van een grote ronde. De proloog van de Tour de France kwam toen pal voor het gebouw van ASR langs. Volgend jaar ligt de finish van de derde etappe op het Science Park in Utrecht, opnieuw dicht bij het kantoor van ASR. Van Uden weet nog niet wat de verzekeraar exact gaat doen, maar sluit niet uit dat het net als in 2015 weer met medewerkers en relaties een eigen evenement rond de Vuelta organiseert.

Reageer op dit artikel