nieuws

Miljoenen voor ontwikkeling warmtebatterij woningmarkt

Branche 802

TNO en TU Eindhoven krijgen een Europese subsidie van 7 miljoen euro voor de verdere ontwikkeling van hun warmtebatterij. Daarin kan duurzaam opgewekte energie worden bewaard, zodat er ook stroom is op windstille en bewolkte dagen. Warmtebatterijen moeten in de toekomst huizenblokken en individuele woningen van energie voorzien.

Miljoenen voor ontwikkeling warmtebatterij woningmarkt

De batterij werkt op waterdamp en zout. Door een chemische reactie tussen die twee ontstaat warmte, waardoor energie ontstaat. Volgens de onderzoekers werkt het apparaat stabiel en zonder energieverlies. Daarbij zou de accu twintig jaar mee moeten kunnen.

Zonnepanelen

De techneuten willen met het subsidiegeld de ontwikkeling van warmtebatterijen voor consumenten versnellen. Doel is om een batterij te ontwikkelen die daadwerkelijk geschikt is voor gebruik door consumenten. In elk geval moet het innovatie systeem aansluiten op de diverse energiesystemen in een woonhuis, zoals het elektriciteits- of warmtenet, maar ook warmtepompen en zonnepanelen, meldt TNO.

Reageer op dit artikel