nieuws

FD: ‘Conservatrix opnieuw in de etalage’

Branche 6180

De Amerikaanse eigenaar van Conservatrix is op zoek naar een koper. Het FD meldt op basis van bronnen uit de markt dat Eli Global de verzekeraar in de etalage heeft gezet. Eli Global is in de VS onder curatele gesteld, nadat eigenaar Greg Lindberg werd aangeklaagd voor een poging om de plaatselijke toezichthouder om te kopen. Een Luxemburgse tak van Eli Global werd recent al verkocht aan een Luxemburgse verzekeraar.

FD: ‘Conservatrix opnieuw in de etalage’

Het FD weet te melden dat een eventuele nieuwe eigenaar geld in Conservatrix zal moeten steken, omdat de buffers van de verzekeraar in hoog tempo slinken. In het jaarverslag over 2017 wordt gesproken over 188 procent, een jaar later was dat al afgenomen tot 148 procent. Conservatrix-directeur Erwin van der Wal wil tegenover het FD niet reageren op marktgeruchten. Wat betreft de afnemende buffers zegt hij dat de lage rente niet in het voordeel is van de hele markt.

Veilige haven

Conservatrix werd in 2017 onder dwang door DNB verkocht, na vermeend wanbeleid. DNB meende dat het Conservatrix met de verkoop aan Eli Global in veilige haven had geloodst. De nieuwe eigenaar paste daarna een herverzekeringsconstructie toe, waardoor het kapitaal van Nederlandse polishouders al snel buiten het zicht van de toezichthouder verdween. Volgens het FD moet die constructie eerst ongedaan gemaakt worden voor Conservatrix weer verkocht kan worden.

Reageer op dit artikel