nieuws

Derde ondernemers zoekt goede financieel adviseur

Branche 1106

Eén op drie ondernemers (35%) heeft moeite met het vinden van een degelijke, onafhankelijke adviseur voor externe financiering. Dit blijkt uit onderzoek van kredietverstrekker Caple en Sherloq onder 372 ondernemers met meer dan 10 mensen in dienst. Bijna twee derde van de ondervraagden geeft aan extra te willen betalen voor extern advies over financiering.

Derde ondernemers zoekt goede financieel adviseur

Zes op de tien ondernemers geven in het onderzoek aan dat zij advies nodig hebben bij het aantrekken van financiering. Onder jonge ondernemers ligt dat nog hoger: twee derde heeft hulp nodig bij het krijgen van kredieten.

Meerwaarde

“De resultaten verbazen mij niet. Financiering ophalen is niet iets wat de meeste ondernemers vaak doen. Goede advisering op dit vlak biedt echt een meerwaarde”, aldus Michiel Slinkert, managing partner bij Caple.

Aanspreekpunt

Bijna vier of de vijf ondervraagden zegt dat de eigen accountant/financieel adviseur het eerste aanspreekpunt voor financieel advies is. Daarnaast leunt meer dan de helft sterk op de huisbankier. 58 procent zegt voor advies over financiering op de bank te vertrouwen. Slinkert: “De accountant is voor veel ondernemers de natuurlijke trusted advisor. Begrijpelijk, want die gaat vaak al jaren mee. Bankfinanciering kan bovendien interessant zijn, maar behoort lang niet altijd tot de mogelijkheden.”

Proactief advies

Hoewel ondernemers dus op hun accountant en bank vertrouwen als het gaat om financiële advisering, is de informatie die ze van hen krijgen niet genoeg. Zo vinden twee op de vijf van hen dat ze op dit moment te weinig proactief advies krijgen.

Reageer op dit artikel