nieuws

Zomerserie (5) – Mike Schilperoort (Lindenhaeghe): ‘Sector is sneller met halen PE-examens’

Branche 1614

Geen wekker, geen stropdas, geen files. De rust van de zomervakantie is een uitstekend moment voor reflectie. Hoe kijkt de sector terug op de eerste helft van 2019? Vijf weken lang stelt AM elke dag zeven vragen aan een branchegenoot. Directeur van opleider Lindenhaeghe Mike Schilperoort ziet dat de sector steeds sneller is met het halen van de PE-examens: “Tijdens vorige periodes is er vaker tot het laatst gewacht.”

Zomerserie (5) – Mike Schilperoort (Lindenhaeghe): ‘Sector is sneller met halen PE-examens’

Welke vakantiebestemming kun je iedereen aanraden?
“In het voorjaar ben ik met mijn gezin door Zuid-Afrika gereisd. Wat een schitterende natuur en cultuur vind je daar! Groot voordeel is dat je in dezelfde tijdzone blijft. Daarnaast houd ik het ook graag dicht(er) bij huis: Spanje vind ik een fantastisch land. Korte reistijd, lekker klimaat en prachtige landschappen. Ik hoef niet zo nodig de hele wereld over: in Spanje is nog zoveel te ontdekken.”

Gaat je telefoon helemaal uit op vakantie, of laat je stiekem je werkmail binnenlopen?
“De telefoon gaat mee en blijft ook aan. Op sommige momenten van de dag check ik mijn mail en pleeg ik wat telefoontjes. Maar de focus ligt op privé, want ik wil graag vakantie vieren voor mezelf en met mijn gezin. De telefoon heeft ook een bredere rol gekregen. We gebruiken hem als fototoestel, navigatie en om te appen met het thuisfront. Dat is oké maar verder willen we niet dat het ‘scherm’ een te grote rol heeft tijdens de vakantie. Niet voor ons en niet voor onze kinderen.”

Ik zou iedereen adviseren om goed te kijken naar zijn of haar toekomstige competenties en een plan ‘B’ te maken

 Wat was de meest memorabele gebeurtenis van het afgelopen halfjaar?
“Afgelopen februari is er een investeerder ingestapt ter ondersteuning van onze groeiplannen. We willen groeien naar een onderwijsgroep met een zeer breed en een zo compleet mogelijk aanbod voor onze sector. Er zullen nieuwe opleidingen, trainingen en examens komen, waarbij diversiteit en kwaliteit voorop staan.”

Welke ontwikkeling in de branche moeten we de komende tijd in de gaten houden?“Ik denk dat het niet verrassend is dat digitalisering verder een grote vlucht zal gaan nemen. Wij bieden een groot aantal Future skills-trainingen aan om professionals hierop voor te bereiden. Ik zou iedereen adviseren om goed te kijken naar zijn of haar toekomstige competenties en een plan ‘B’ te maken.“

Ligt Lindenhaeghe qua doelen in 2019 op schema?
“We liggen mooi op schema en we zijn met een paar grote projecten bezig die sneller gaan dan we bedacht hadden. Dus we hopen nog voor het einde van het jaar een uitbreiding van ons assortiment te kunnen presenteren. Wij hebben dit jaar ook een nieuw merk gelanceerd: Florens. Florens gaat zich focussen op trainingen voor accountants en administratiekantoren. We zien dat we daar wat kunnen brengen, maar ook zaken zouden kunnen halen die bruikbaar zijn in onze sector.”

Op welk resultaat ben je trots?
“Met Lindenhaeghe zijn we dit jaar op de 6e plaats geëindigd als ‘Great Place to Work’. Ik ben ongelooflijk trots op alle collega’s en de samenhorigheid bij Lindenhaeghe is. Ik ben ook trots op onze sector, hoe we wederom omgaan met verandering: afgelopen periode zijn de meeste mensen ruim op tijd gestart met het halen van hun PE-examens. Tijdens vorige periodes is er vaker tot het laatst gewacht.”

Wat moet bovenaan de agenda staan als de politici terugkomen van het zomerreces?
“Het klimaatakkoord. De woorden zijn mooi, maar de daden en resultaten laten nog wat te wensen over. Ik denk als we echt willen, we tot veel meer in staat zijn. Ik zou graag zien dat we ook voor de toekomstige generaties een mooie wereld achterlaten.”

Claim nu uw zomerkorting op am:events

Twee tips waarmee u deze zomer ticketkorting kunt claimen op am:events!

Tip 1: op 17 september is het het event am:innosurance. Dit is hét innovatiecongres voor de verzekeringsmarkt waar volop inspiratie van buiten de branche én van buiten ons continent naar binnen wordt gehaald. Op het podium staan onder anderen vertegenwoordigers van Bol.com, De Persgroep en de Zuid-Afrikaanse verzekeraar Discovery.
Download deze zomer de am:bundel over innovatie en ontvang een speciale kortingscode voor dit event.

Tip 2: op 26 november is het tijd voor de Nederlands grootste verzekeringsbranchedag, de am:dag, locatie: Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tot en met 7 september boekt u dit event tegen speciaal tarief (vroegboekkorting), tickets: www.amdag.nl
Reserveer nu uw stoel en wees gegarandeerd van ontmoetingen met inspirerende sprekers én gelijkgestemden uit de verzekeringsbranche.

Reageer op dit artikel