nieuws

Voormalig Achmea- en Reaal-topman Van Olphen wordt ASR-commissaris

Branche 1832

Gerard van Olphen, bestuursvoorzitter van pensioenuitvoerder APG, wordt lid van de raad van commissarissen van ASR. Ook Gisella van Vollenhoven, tot voor kort directeur toezicht pensioenen bij De Nederlandsche Bank, neemt zitting in de raad.

Voormalig Achmea- en Reaal-topman Van Olphen wordt ASR-commissaris

Van Olphen is sinds 2016 voorzitter van de raad van bestuur van APG. Daarvoor vervulde hij topfuncties bij onder andere Achmea en Reaal. Bij Achmea was hij tussen 2002 en 2013 chief finance & risk officer. De laatste vijf jaar was Van Olphen bovendien vicevoorzitter van de raad van bestuur.

Na Achmea keerde Van Olphen op verzoek van het ministerie van Financiën terug bij zijn oude werkgever Reaal. Direct na de nationalisatie werd hij bestuursvoorzitter van SNS Reaal. Na de verkoop van Vivat aan Anbang werd Van Olphen even topman van Vivat, maar na drie maanden vertrok hij al bij het concern.

Van Vollenhoven

Naast Van Olphen treedt ook Gisella van Vollenhoven toe tot de raad van commissarissen van ASR. Van Vollenhoven werkte onder andere bij ING en NN. De laatste zes jaar was ze in dienst van De Nederlandsche Bank, tot april van dit jaar als directeur divisie toezicht pensioenen.

DNB heeft de beide benoemingen al goedgekeurd. Op 30 oktober is het laatste woord aan de aandeelhouders van ASR.

Reageer op dit artikel