nieuws

Raetsheren sluit zich aan bij Amerikaanse Acrisure

Branche 3947

De Raetsheren van Orden Groep uit Alkmaar, die zich bezighoudt met risicobeheer en verzekeringsoplossingen voor bedrijven en voor organisaties in de (semi)publieke sector, sluit zich aan bij het Amerikaanse Acrisure.

Raetsheren sluit zich aan bij Amerikaanse Acrisure

Die laatste is naar eigen zeggen één van de snelst groeiende assurantiemakelaars ter wereld en behoort qua omzet tot de mondiale top 10. De onderneming is voornamelijk actief in de Verenigde Staten, maar wil ook aanwezig zijn in Europa. Nadat in 2018 re-assurantiemakelaar Beach uit London zich als eerste Europese partner aansloot, maakt Acrisure met het partnerschap met Raetsheren zijn entree op het vasteland van Europa. Bedoeling is om gezamenlijk verder te groeien en ook overnames te doen in de Benelux.

Behoefte in globalisering

“De behoefte van onze klanten in termen van globalisering maakt dat het internationale netwerk van Acrisure in combinatie met onze gezamenlijke inkoopkracht een belangrijke toegevoegde waarde vormt voor ons partnerschap”, aldus Herman Verhagen, CEO van Raetsheren.

Omzet van 36 miljoen euro

Met circa 200 medewerkers realiseert de Raetsheren van Orden Groep een omzet van ruim 36 miljoen euro op jaarbasis. Raetsheren van Orden Groep bestaat uit: de makelaardijbedrijven Raetsheren en MontClair en de volmachtbedrijven Intermont en Aevitae Schadeverzekeringen. Raetsheren staat in op de vierde plek in de top 10 van onafhankelijke intermediairbedrijven; in de top 100 van intermediairbedrijven staat de groep op de veertiende positie.

Het Amerikaanse Acrisure is opgericht in 2005. De organisatie heeft meer dan 460 vestigingen en 1,7 miljard Amerikaanse dollars aan inkomsten. De aandelen van Acrisure zijn grotendeels in eigendom van de aangesloten partners en het managementteam.

Reageer op dit artikel