nieuws

Positieve schadecijfers Achmea door uitblijven van zware stormen

Branche 1703

Achmea heeft positieve resultaten geboekt in de schade-, leven en inkomensdivisie. De nettowinst van de coöperatie steeg van 133 miljoen in het eerste halfjaar van 2018 tot 234 miljoen euro. Op schade en inkomen nam de premieomzet met 6 procent toe. De combined ratio verbeterde van 97,9 vorig jaar tot 95,8 in de eerste zes maanden van dit jaar. Die verbetering komt vooral omdat de januaristormen van 2018 sterk op de cijfers van dat jaar drukten.

Positieve schadecijfers Achmea door uitblijven van zware stormen

Het verzekeringsconglomeraat is ook tevreden over het operationeel resultaat. De stijging van 48 procent (van 192 miljoen naar 284 miljoen) is volgens Achmea in lijn met de resultaatambities voor 2020. De kapitaalbuffer van Achmea daalde met 3 procentpunt, van 198 tot 195 procent. “Onze solvabiliteit is robuust. Hierdoor kunnen onze klanten vertrouwen op onze gezonde financiële positie, zoals mag worden verwacht van een verzekeraar met een coöperatieve identiteit”, zegt topman Willem van Duin het persbericht.

Internationaal

Internationaal doet Achmea het een stuk minder goed. Inkomsten liepen terug van 19 tot 7 miljoen euro.“De opstartkosten van de begin dit jaar gestarte online joint venture in Canada, lagere zorgresultaten in Griekenland en een overstroming in Australië hebben hiertoe geleid. In Turkije wisten wij het operationeel resultaat in uitdagende omstandigheden op een stabiel niveau te houden”, schrijft Achmea.

Reageer op dit artikel