nieuws

Oogstjaren van Wynaendts al na tien maanden gefnuikt

Branche 3880

Aegon heeft in Lard Friese een opvolger gevonden voor Alex Wynaendts. Niet alleen de overstap van de NN Group-ceo doet de wenkbrauwen fronsen, ook de voortijdige aftocht van Wynaendts roept vragen op. Vorig jaar kreeg de bestuurder nog een nieuwe termijn tot 2023 van de algemene aandeelhoudersvergadering toebedeeld. Volgens Aegon is de benoeming echter volledig in lijn met de plannen van Aegon afgelopen november.

Oogstjaren van Wynaendts al na tien maanden gefnuikt

“Laten we hopen dat dit de termijn wordt om te oogsten”, zei Wynaendts bij zijn herbenoeming vorig jaar. En ook RvC-voorzitter William Connelly stelde vier vruchtbare jaren onder Wynaendts in het vooruitzicht. “Met zijn herbenoeming zal hij voortbouwen om sterke financiële prestaties te leveren en de strategie van Aegon aan te scherpen”, aldus Connelly in het persbericht destijds.

Gelijktijdig

Aegon maakte er in hetzelfde persbericht wel melding van dat Wynaendts zijn laatste termijn ook zal benutten met het ondersteunen van de RvC in het zoeken naar zijn opvolger. De RvC liet daar geen gras over groeien. Volgens een woordvoerder van Aegon startte dat proces meteen in november al, gelijktijdig met de herbenoeming van de bestuursvoorzitter.

Intensief

De woordvoerder kan niet zeggen of de zoektocht veel sneller is verlopen dan gedacht. “Het is een heel intensief proces geweest. We verkeerden in de gelukkige positie dat we breed konden kiezen uit interne, Europese en Amerikaanse kandidaten. Daar hebben we de beste persoon uit kunnen kiezen.”

Juiste moment

Amper tien maanden na zijn herbenoeming zegt Wynaendts dat dit het juiste moment was om op te stappen. “Ik ben er trots op dat we Aegon zo succesvol hebben weten te transformeren en dat de onderneming nu goed is gepositioneerd om het volledige groeipotentieel te benutten. Dit is voor mij een natuurlijk moment om het stokje over te dragen aan mijn opvolger, die ik graag opnieuw welkom heet bij Aegon”, zegt Wynaendts in de officiële reacties.

Reageer op dit artikel