nieuws

Achmea lanceert innovatiefonds voor sociaal vernieuwende fintechs

Branche 2172

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers heeft Achmea de introductie van een nieuw fonds aangekondigd. Het Achmea Innovation Fund gaat groeikapitaal verstrekken aan ondernemingen die actief zijn in de domeinen gezondheid, mobiliteit, wonen en ‘financiële oplossing voor nu, straks en later.’ Het fonds wordt volgens de verzekeraar vanaf 1 oktober actief.

Achmea lanceert innovatiefonds voor sociaal vernieuwende fintechs

“Wij gaan onverminderd door met het ontwikkelen van aansprekende, vernieuwende diensten die naast grote maatschappelijke impact, ook waarde leveren voor Achmea”, zegt Willem van Duin over het nieuwe fonds. De investeringen worden gedaan in kansrijke initiatieven gebaseerd op opkomende technologieën in fintech en insurtech, die bovendien aansluiten bij Achmea’s strategische doelen.

Groeiambitie

Achmea heeft de ambitie om het investeringsfonds op termijn te laten groeien naar een omvang van 100 miljoen euro. Het totale beheerd vermogen van Achmea Investment Management bedraagt overigens ruim 142 miljard euro.

Reageer op dit artikel