nieuws

Ziekenhuisbestuurder Voetelink treedt toe tot raad van toezicht AFM

Branche 686

David Voetelink is lid geworden van de raad van toezicht van de AFM. Voetelink is ook vicevoorzitter van Raad van Bestuur van het Erasmus Medisch Centrum. Daarvoor was de bestuurder partner bij accountancykantoor KPMG. Voetelink is door minister Wopke Hoekstra benoemd voor een periode van vier jaar.

Ziekenhuisbestuurder Voetelink treedt toe tot raad van toezicht AFM

Voorzitter van de raad van toezicht, Martin van Rijn, is verheugd met de benoeming van Voetelink. “David Voetelink is econoom, kent de accountantswereld en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Vanuit zijn diverse functies brengt hij grote financiële kennis mee, evenals ervaring met de accountantssector en andere relevante werkterreinen van de AFM”, aldus Van Rijn in het persbericht.

Vacature

Rob Becker heeft per 15 juli de raad van toezicht verlaten. De voormalig Achmea-topman houdt het na één termijn voor gezien en wordt toezichthouder bij de Franse verzekeraar Axa. Naast Van Rijn en Voetelink zitten ook  Willemijn van Dolen en Wendy de Jong is de rvt van de AFM. Naar een vijfde lid voor de raad van toezicht wordt volgens de AFM nog gezocht.

Reageer op dit artikel