nieuws

PensioenRust voegt AOV-advies toe en heet voortaan FinRust

Branche 531

Adviessoftware PensioenRust is uitgebreid met een module voor arbeidsongeschiktheid. Met deze toevoeging verandert ook de naam. De software gaat verder als FinRust.

PensioenRust voegt AOV-advies toe en heet voortaan FinRust

Door de toevoeging van arbeidsongeschiktheid kunnen adviseurs met het FinRust-platform een complete financiële foto van een gezin maken, stelt directeur Marco Kok. De eigenaar van KOK Advies uit Amstelveen richtte eind 2016 PensioenRust op. De tool moest inzicht geven in de individuele pensioensituatie van klanten. Inmiddels richt de dienstverlening zich op de persoonlijke financiële situatie bij pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Verplichting voor zzp’ers

Advies over arbeidsongeschiktheid staat momenteel in de schijnwerpers. Onderdeel van het onlangs gesloten pensioenakkoord is een verplichte verzekering voor zzp’ers. Welke vorm die krijgt, is nog niet uitgewerkt. “Of de verplichte AOV er nu komt of niet, de aandacht bij ondernemers voor het onderwerp en de persoonlijke gevolgen is hoog. Een uitstekend moment voor adviseurs om het gesprek aan te gaan en vragen van ondernemers over dit onderwerp te beantwoorden”, aldus Kok.

Reageer op dit artikel