nieuws

Oud-bestuursvoorzitter De Goudse Cees Bol overleden

Branche 1563

Oud-bestuursvoorzitter van De Goudse Cees Bol is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij heeft een prominente rol gespeeld binnen de Nederlandse verzekeringswereld.

Oud-bestuursvoorzitter De Goudse Cees Bol overleden

Al tijdens zijn rechtenstudie is Cees Bol gaan werken, bij Levensverzekeringsmaatschappij Utrecht. In 1982 stapte hij over van Westland/Utrecht Hypotheekbank naar De Goudse. Hij beëindigde zijn loopbaan in 2002, toen hij afscheid nam als voorzitter van de Raad van Bestuur van De Goudse.

Commissaris

Hij heeft in die functie altijd een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de belangen van de aandeelhouder, de klanten, de medewerkers en het bedrijf. Ook na zijn pensionering voelde hij zich zeer betrokken bij De Goudse. Hij is nog een aantal jaren commissaris gebleven bij dochtermaatschappij De Zeeuwse.

Grote vernieuwer

Cees Bol was een grote vernieuwer, die De Goudse een stuk marktgerichter heeft gemaakt en nieuw elan heeft gebracht. Hij heeft een grote rol gespeeld bij de fusie met Tiel Utrecht in 2001.

Reageer op dit artikel