nieuws

Independer gaat ook rangschikken op duurzaam beleggingsbeleid

Branche 736

Consumenten die veel waarde hechten aan duurzaamheid en het klimaat kunnen dit najaar de zorgvergelijker van Independer ook hierop sorteren. De advies- en vergelijkingswebsite heeft hiervoor de handen ineengeslagen met de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Dat onderzoekt hoe verantwoord het beleggingsbeleid van verzekeraars is.

Independer gaat ook rangschikken op duurzaam beleggingsbeleid

Independer neemt de vandaag verschenen benchmark ‘Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019’ op in de vergelijker voor zorgverzekeringen. “Steeds vaker willen klanten weten of hun keuze ook duurzaam is. Wij willen dat inzicht uiteraard graag geven en zijn blij dat we in samenwerking met de VBDO deze primeur hebben. Mensen kunnen vanaf nu filteren op duurzaamheid als ze een zorgverzekering zoeken”, aldus Coen de Ruiter van Independer.

Mogelijk gaat de vergelijker in de toekomst ook andere schadeverzekeringen rangschikken op duurzaam beleggingsbeleid, laat een woordvoerder van het platform weten. Eerst wil Independer ervaring opdoen met zorgverzekeringen.

ASR hoogste score

In de vandaag gepresenteerde benchmark van de VBDO komt ASR als best uit de bus. De verzekeraar uit Utrecht komt tot een score van 4,5 uit 5, gevolgd door Vivat, NN en Achmea. De VBDO vergelijkt sinds 2009 het verantwoord beleggingsbeleid van de grootste 30 verzekeraars van Nederland. De verzekeraars worden beoordeeld op vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en transparantie.

De benchmark constateert dat weinig verzekeraars een langetermijnvisie hebben. “Bij 83% van de verzekeraars ontbreken concrete doelstellingen om verantwoord beleggen naar het volgende niveau te brengen”, aldus de VBDO. Slechts twee verzekeraars brengen bovendien in kaart wat de impact is van klimaatgerelateerde risico’s op de beleggingsportefeuille.

Reageer op dit artikel