nieuws

ASR gaat aandelen verkopen aan eigen medewerkers

Branche 2982

Verzekeraar ASR gaat voor minimaal 12,5 miljoen euro eigen aandelen inkopen. Die worden twee keer per jaar aangeboden aan de eigen werknemers in een nieuw aandelenplan.

ASR gaat aandelen verkopen aan eigen medewerkers

Medewerkers van ASR kunnen voortaan op de dag van de publicatie van de halfjaar- en de jaarcijfers inschrijven op aandelen van hun werkgever. De verzekeraar begint met dit aandelenplan op 23 augustus, de dag dat de cijfers over de eerste helft van 2019 bekend worden gemaakt. ASR koopt maximaal 342.184 eigen aandelen in. ABN Amro treedt op als broker.

Vrijwillig

Medewerkers die aandelen kopen, moeten ze vijf jaar blokkeren, de zogeheten lock-upperiode. Vanwege die blokkering krijgen ze een in fiscale regels vastgelegde korting van 18,5% op het aankoopbedrag. Deelname aan het aandelenplan is vrijwillig en maakt volgens de verzekeraar geen deel uit van het beloningsbeleid.

Reageer op dit artikel