nieuws

Anbang gaat verder als Dajia

Branche 1574

Dajia Insurance is de nieuwe naam van Anbang. De Chinese overheid heeft de Dajia Insurance Group opgericht om de activiteiten van de in opspraak geraakte Vivat-moeder Anbang te kunnen voortzetten.

Anbang gaat verder als Dajia

Vorig jaar februari nam de Chinese overheid de bedrijfsvoering van Anbang over, omdat de financiële positie in zou gevaar zijn. Enkele maanden later werd de oud-topman van de verzekeraar veroordeeld tot 18 jaar cel wegens fraude en corruptie. Vorig jaar werd de Nederlandse tak van Anbang, Vivat, in de etalage gezet.

Overname

Anbang kwam begin juni tot overeenstemming met Athora/NN Group voor de overname van Vivat dat onder meer merken voert als Zwitserleven en Reaal. De overname is formeel nog niet afgerond. De Chinese toezichthouder heeft inmiddels toestemming gegeven voor de overname van Anbang door Dajia.

Reageer op dit artikel