nieuws

Amerikaanse bank lekt gegevens van meer dan 100 miljoen klanten

Branche 849

De Amerikaanse bank Capital One is in maart slachtoffer geworden van een hack. Bij de inbraak zijn de gegevens van 100 miljoen klanten in de VS buitgemaakt en van nog eens 6 miljoen klanten in Canada. Het zou in de grote meerderheid van de gevallen niet gaan om gevoelige gegevens. Wel zijn een grote hoeveelheid aanvragen voor creditcards gestolen.

Amerikaanse bank lekt gegevens van meer dan 100 miljoen klanten

Voor de inbraak is een 33-jarige vrouw uit Seattle opgepakt. Ze werkte volgens CNN als software-ontwikkelaar bij een aanbieder van cloud-applicaties. Om de gegevens te stelen, maakte ze gebruik van een fout in de firewall van de bank. Ze liep tegen de lamp toen ze de informatie online met anderen probeerde te delen.

Schadepost

Van 140.000 Amerikaanse klanten kon ze het socialezekerheidsnummer stelen en van 80.000 klanten kreeg ze het bankrekeningnummer. In Canada zouden zelfs een miljoen socialezekerheidsnummers op straat liggen. Capital One-ceo Richard Fairbank heeft klanten excuses aangeboden. Hij verwacht dat de datalek een schadepost betekent van 100 tot 150 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel