nieuws

Aegon wil beheer levenportefeuille robotiseren

Branche 2603

Verzekeraar Aegon onderzoekt met IT-bedrijf IBM of het beheer van de levensverzekeringen kan worden gerobotiseerd. Outsourcing is nodig om de klanten met een individueel Levenproduct goed van dienst te kunnen blijven.

Aegon wil beheer levenportefeuille robotiseren

Een woordvoerder van de verzekeraar bevestigt berichtgeving hierover van de Leeuwarder Courant. Aegon verkoopt geen nieuwe polissen. Het gaat om het robotiseren van de closed-bookportefeuille. Die worden nu beheerd in het kantoor van de verzekeraar in Leeuwarden.

Haalbaarheidsstudie

“Om klanten met een individueel Leven-product naar de toekomst toe duurzaam en zo goed mogelijk te kunnen blijven servicen, is Aegon gestart met een onderzoek naar outsourcing. De status van dit traject, waarbij we nauw met de vakbonden en COR (ondernemingsraad) samenwerken, is dat met een externe partner wordt onderzocht of dit haalbaar is”, zegt Aegon in een reactie.

Onrust bij personeel

Volgens de krant zorgt het onderzoek voor onrust onder de Friese Aegon-werknemers. Er zou gesproken worden over een overgang naar IBM van een deel van de zestig à tachtig medewerkers die het beheer van de levenportefeuille doen. Die zouden overigens wel in hetzelfde plan kunnen blijven werken.

Aegon laat weten medewerkers zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang. “Welke consequenties dit uiteindelijk voor welke medewerkers zal hebben is onderdeel van dit onderzoek en de gesprekken met de vakbonden en COR. Aegon begrijpt dat deze ontwikkeling voor medewerkers onzekerheid met zich mee kan brengen. Met zorgvuldige communicatie nemen we medewerkers hierin zoveel mogelijk mee”, aldus de woordvoerder.

NN

Nationale-Nederlanden is twee jaar geleden binnen het Pensioenbedrijf al begonnen met robotiseren van processtappen met een repetitief karakter. Een woordvoerder laat weten dat dit niet alleen de efficiencywinst oplevert, maar dat ook de kwaliteit omhoog gaat. Klanten merken er verder niks van. “We maken minder fouten door menselijk handelen en verhogen daarmee ook de klantkwaliteit.”

Reageer op dit artikel