nieuws

Aegon sterkste verzekeringsmerk, voor NN en ASR

Branche 3779

Twaalf Nederlandse merken hebben een hogere merkwaarde dan verzekeraar Aegon. Dat blijkt uit de nieuwe top 50 van Brand Finance met daarin de sterkste merken van het land. Aegon staat op plek 13. Branchegenoten NN en ASR komen op respectievelijk positie 16 en 20.

Aegon sterkste verzekeringsmerk, voor NN en ASR

De jaarlijkse lijst met sterke merken van Brand Finance wordt aangevoerd door Shell. Verzekeraars verliezen het in de top 50 van de banken. ING (3), Rabobank (4) en ABN Amro (7) hebben volgens de samenstellers allemaal een grotere merkwaarde dan Aegon dat op de dertiende plaats de hoogste verzekeraar is.

Aegon en NN bekleden dezelfde positie als vorig jaar. Die laatste was in 2018 nog het snelst groeiende merk van Nederland. Die eer valt in deze lijst te beurt aan raambekleder HunterDouglas. ASR maakt dit jaar ook een sprongetje: van 26 naar 20.

Buiten mondiale top 50

In de mondiale lijst met 100 sterkste verzekeringsmerken vallen de Nederlandse maatschappijen overigens buiten de top 50. Aegon zakt van 45 naar 51, NN handhaaft zich op positie 55 en ASR klimt van 81 naar 75. Sterkste verzekeringsmerk wereldwijd is Ping An uit China, gevolgd door het Duitse Allianz en China Life.

Reageer op dit artikel