nieuws

Advitas neemt omvangrijke levenportefeuille over van Aon

Branche 10563

Aon heeft gisteren een portefeuille met 157.000 hypotheken en levenpolissen verkocht aan advieskantoor Advitas. Operationeel directeur van Advitas Arnold Drent (foto) schat dat zijn bedrijf met deze overname in totaal 200.000 klanten gaat beheren.

Advitas neemt omvangrijke levenportefeuille over van Aon

“Wij zijn gespecialiseerd in nazorg”, zegt Drent over het businessmodel van Advitas. “Er is altijd bij iedere klant wel iets te doen. Adviseren over een aflossingsvrije hypotheek, een overlijdensrisicoverzekering, pensioen opbouwen in de lijfrentesfeer. Wij zijn daar waar je de klant kunt adviseren en bemiddelen.”

Actief hypotheekbeheer

Volgens Drent is Advitas veel bezig geweest met adviezen aan bestaande klanten. “De laatste jaren hebben we ons gericht op actief hypotheekbeheer.” Advitas deed dat ook in opdracht van het intermediair. “Wij brengen samen met de adviseur zijn klantenbestand gedetailleerd in kaart. Ook met gegevens van verzekeraars en geldverstrekkers. Als je alle bronnen mixt, krijg je een database waarin je heel gesegmenteerd die klant kunt benaderen.” De hypotheek- en levenportefeuille van Aon gaat Advitas zelf beheren.

Overnamemarkt

Op dit moment werken er ruim 65 mensen bij Advitas. Drent ziet dat aantal de komende tijd wel toenemen door de nieuwe Aon-relaties. Hij sluit ook niet uit dat Advitas zich de komende tijd nog vaker zal roeren op de overnamemarkt, omdat volgens hem veel adviseurs zoekende zijn wat ze met hun levenportefeuille aan moeten. “Wat dat betreft zijn we een vreemde eend in de bijt. Onze doelgroep zit in een markt waar anderen uit wegtrekken. Ik verwacht dat we dit de komende tijd dus wel vaker zullen doen.”

Reageer op dit artikel