nieuws

Verbond gaat samenwerken met InsurTech Hub Munich

Branche 651

Het Verbond van Verzekeraars en het Duitse insurtechplatform ITHM (InsurTech Hub Munich) hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze gaan kennis uitwisselen, innovatie stimuleren en insurtechs uit beide landen helpen voet aan de grond te krijgen over de grens.

Verbond gaat samenwerken met InsurTech Hub Munich

ITHM is een groot platform met verschillende acceleratorprogramma’s voor start-ups in de verzekeringsbranche. Het Verbond en InsurTech Hub München gaan elkaar helpen op het gebied van innovatietrends, acceleratorprogramma’s en regionale ontwikkelingen. Ook is het de bedoeling dat ze Duitse en Nederlandse start-ups gaan helpen in het partnerland toegang tot de markt te geven.

Promotie van start-ups

“Deze samenwerking biedt geweldige kansen voor beide partijen. Insurtechontwikkelingen van het insurtech-ecosysteem van München zijn belangrijk voor onze leden. Als Verbond kijken we uit naar de onderlinge uitwisseling van informatie tussen Duitse en Nederlandse verzekeraars en de promotie van start-ups voor beide ecosystemen”, zegt directeur Richard Weurding (foto) in een persbericht.

Zijn oud-collega Leo de Boer stak anderhalf jaar geleden zijn enthousiasme voor München al niet onder stoelen of banken. De voormalig directeur van het Verbond van Verzekeraars noemde de Zuid-Duitse stad in een interview met am:web “hot en booming” en internationaal gezien “dé insurtechstad”.

Reageer op dit artikel