nieuws

‘Overname Commerzbank door ING van de baan’

Branche 591

ING heeft een streep gezet door de mogelijke overname van de Duitse Commerzbank. Een megafusie met de tweede bank van Duitsland is uitgebreid onderzocht, maar dat heeft volgens het Duitse Handelsblatt niet geleid tot een concreet bod. Volgens de krant wil ING zich op eigen projecten gaan concentreren. ING kwam als huwelijkspartner in beeld nadat een fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank dit voorjaar al spaak was gelopen.

‘Overname Commerzbank door ING van de baan’

Handelsblatt meldt dat ING al enige weken geleden besloot om Commerzbank aan zich voorbij te laten gaan. Er zou sinds eind april al geen contact meer zijn geweest tussen de Nederlandse en Duitse banktop. Op politiek niveau werd er nog wel gesproken over de bankenfusie. De Duitse overheid, met een aandeel van 15,5 procent in de bank, was wel een voorstander van de Nederlandse inmenging.

Buitenlandse handen

Minister van Financiën Wopke Hoekstra sprak naar verluidt al met zijn Duitse evenknie over de consequenties van een overname. Volgens experts die de Duitse krant sprak, zal Commerzbank vroeger of later in buitenlandse handen vallen. BNP Paribas heeft interesse getoond en de Italiaanse Unicredit Bank zou als adviseurs in de arm hebben genomen om een overname te onderzoeken.

Reageer op dit artikel