nieuws

Monuta stopt met volmachten

Branche 2319

Monuta stopt vanaf volgend jaar met haar volmachtmodel. De uitvaartverzekeraar heeft hiertoe besloten omdat het in stand houden van het werken met volmachten volgens haar hoge investeringen vraagt in de toekomst. “Daarom is het voor Monuta niet meer rendabel om dit voort te zetten.”

Monuta stopt met volmachten

Directeur Frank Fransen van Monuta heeft aan dat diverse ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt, ook op het gebied van volmachten, aan het besluit ten grondslag liggen.  Hij noemt onder meer datakwaliteit, servicevereisten, risico’s van uitbesteding en eisen van de toezichthouders.

Minder volmachtkantoren

“Op basis van al deze ontwikkelingen hebben we kritisch naar ons volmachtmodel gekeken. Daarnaast is het aantal volmachtkantoren drastisch gedaald. Op basis van onze analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat ons volmachtmodel voor de langere termijn niet meer houdbaar is.”

Portefeuilles naar Monuta

Sinds 1995 werkt Monuta met volmachtkantoren. In de toptijd waren honderd kantoren aangesloten; inmiddels ligt dit aantal op veertig. Zij zijn alle op de hoogte gesteld van de beslissing. De portefeuilles worden per 2020 overgebracht naar Monuta.

Doe-het-zelfklant

Klanten kunnen vanaf volgend jaar zowel online bij Monuta zelf een verzekering afsluiten als via het intermediair. “Wij geloven in het aanbieden van meerdere kanalen voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen bij onze klanten. Zij kunnen zelf kiezen welk kanaal het beste bij hen past. We hebben twee kanalen: online voor de doe-het-zelf klant en het intermediair voor de klant die graag advies wil”, aldus Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij Monuta.

Reageer op dit artikel