nieuws

Investeringen insurtech verdubbeld

Branche 567

Wereldwijd wordt steeds meer geïnvesteerd in insurtech. Tussen 2017 en 2018 is volgens Fintech Global zelfs sprake van een verdubbeling, namelijk van $ 1,6 miljard naar $ 3,2 miljard.

Investeringen insurtech verdubbeld

Tussen 2014 en 2018 hebben insurtechbedrijven voor een bedrag van $ 8,5 miljard geïnvesteerd in technologische vernieuwingen, zoals kunstmatige intelligentie en blockchain. In totaal ging het hier om bijna 600 deals.

Herverzekeringsgroep

De grootste insurtechdeal van 2018 was volgens FintechGlobal voor Armour, een op Bermuda gevestigd schadeverzekeringsbedrijf. Die investeerde $ 500 miljoen om een ​​nieuwe herverzekeringsgroep te creëren.

am:innosurance: Van buiten naar binnen

Disruptie komt bijna altijd van buiten. Daarom gaan we tijdens am:innosurance 2019 op dinsdag 17 september in De Fabrique in Utrecht niet navelstaren. We willen leren van andere branches. We kijken bijvoorbeeld naar nieuwe partijen die zich mengen in de verzekeringswereld. We halen expertise van grote retailbedrijven naar binnen en we signaleren nieuwe technologische ontwikkelingen. De vertaling daarvan naar binnen is niet minder belangrijk!

Het is nu mogelijk tickets met vroegboekkorting te kopen.

Reageer op dit artikel