nieuws

FNV: Toekomst medewerkers Vivat en NN belangrijke factor bij verkoop Vivat

Branche 3195

FNV Finance doet een oproep om zo snel mogelijk goede afspraken te maken over de toekomst van de medewerkers van 2.600 medewerkers van Vivat. De vakbond vindt dat de continuïteit van de werkgelegenheid een zwaarwegende factor moet zijn.

FNV: Toekomst medewerkers Vivat en NN belangrijke factor bij verkoop Vivat

De bond doet deze oproep kort nadat bekend is gemaakt dat NN Group en Athora Vivat overnemen. “Niet alleen het belang van de eigenaar om zoveel mogelijk geld te genereren bij verkoop en de belangen van de klanten moeten meewegen”, stelt Fred Polhout van FNV Finance. “De afgelopen jaren is door de Vivat-medewerkers keihard gewerkt om het bedrijf te brengen waar het nu is. Behoud van werkgelegenheid is voor hen van levensbelang.”

Werkgelegenheid

Volgens Polhout leidt overname door NN ook niet per definitie tot maximaal behoud van de werkgelegenheid. “Met deze overname is er geen garantie voor zekerheid voor de duizenden werknemers. Kortom: de verkoop is een potentiële aanslag op de werkgelegenheid bij Vivat, maar ook bij NN.”

Belang werknemers

FNV Finance roept de kopers op om het belang van de werknemers zwaar mee te laten wegen. De bond heeft een afspraak gemaakt over verlenging van het sociaal plan, maar zet de werkgelegenheid in gesprekken met de kopers nadrukkelijk in als zwaartepunt in. Polhout: “Klantbelang is uiteraard belangrijk, maar de toekomst voor de werknemers van Vivat en NN wegen wat ons betreft minstens zo zwaar.”

Reageer op dit artikel