nieuws

Dela gaat voor klimaatneutrale uitvaart

Branche 564

Verzekeraar en uitvaartorganisatie DELA maakt niet langer gebruik van grafkisten gemaakt van spaanplaat. Ze worden vanaf deze zomer vervangen door kisten van vurenhout die minder belastend zijn voor het milieu. Ook de bekleding aan de binnenkant is milieuvriendelijker gemaakt. Het polyester satijn is vervangen door ongebleekt katoen dat biologisch afbreekbaar is.

Dela gaat voor klimaatneutrale uitvaart

De spaanplaatkist is in Nederland de meest gebruikte kist bij begrafenissen en crematies. “Hiermee zetten we een belangrijke stap om in 2030 een klimaatneutrale uitvaart te realiseren”, aldus directeur Véronique Klaassen. “Deze kist is veel beter voor het milieu dan de spaanplaten basiskist die we tot nu toe gebruikten.”

Minder CO2-uitstoot

De kist weegt 23 in plaats van 40 kilo en ook dat heeft volgens haar voordelen. “Minder gewicht betekent minder CO2-uitstoot en medewerkers hoeven minder te tillen.”

Reageer op dit artikel