nieuws

Bloomberg: ‘Allianz haakt af, alleen ASR, Aegon, NN nog in de race voor Vivat’

Branche 12182

Verzekeraars ASR, Aegon en NN Group zijn de enige overgebleven kandidaten om branchegenoot Vivat te kopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het Duitse Allianz en zijn partner TPG Sixth Street Partners zouden zijn afgehaakt.

Bloomberg: ‘Allianz haakt af, alleen ASR, Aegon, NN nog in de race voor Vivat’

De definitieve biedingen moeten woensdag binnen zijn volgens de ingewijden. ASR doet solo een gooi naar Vivat, terwijl Aegon en NN samenwerken met een investeerder. Aegon heeft de krachten gebundeld met Blackstone, NN werkt samen met Athora.

Anbang

Vivat is door de Chinese moeder Anbang in de etalage gezet omdat dat bedrijf door veel aankopen een enorme schuldenlast heeft. De Chinese staat stelde het bedrijf daarop onder curatele. Anbang kocht de Nederlandse verzekeraar, het moederbedrijf van merken als Zwitserleven, Reaal en Actiam, in 2015. De voormalige topman van Anbang, Wu Xiaohui, werd vorig jaar veroordeeld tot een jarenlange celstraf wegens fraude en corruptie.

Strijd om Vivat

De strijd om Vivat begon in januari begonnen. Toen leken ASR, Allianz en Aegon de drie belangrijkste kandidaten onder de Nederlandse verzekeraars. Later kwam daar NN bij en inmiddels is Allianz dus afgevallen.

Reageer op dit artikel