nieuws

Anbang lijkt na Vivat ook Amsterdams luxe hotel van de hand te kunnen doen

Branche 1684

De Chinese verzekeringsgroep Anbang voert exclusieve gesprekken om een van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de Franse verzekeraar Axa een bod zou hebben gedaan van 425 miljoen euro voor Doubletree Hotel by Hilton Amsterdam Centraal.

Anbang lijkt na Vivat ook Amsterdams luxe hotel van de hand te kunnen doen

Rond zou de deal nog niet zijn, maar voor de overname is al wel toestemming gevraagd aan toezichthouder ACM. Anbang kocht het viersterrenhotel twee jaar geleden van het Amerikaanse private-equitybedrijf Blackstone. Diezelfde investeerder viste vorige week als biedingspartner van Aegon achter het net bij de overname van Vivat.

Vastgoed

Vorig jaar was al duidelijk dat Anbang niet alleen van verzekeraar Vivat af wilde, maar ook van buitenlands vastgoed, waaronder veel luxe hotels. Een week geleden werd bekend dat de Chinezen tot een akkoord zijn gekomen met Athora en NN Group over de overname van Vivat. Anbang staat onder toezicht van de Chinese overheid. Onder die druk moet het zijn financiën op orde brengen door buitenlandse bezittingen te verkopen.

Reageer op dit artikel