nieuws

Voormalig eigenaar adviesbedrijf De Vestelier voor rechter om belastingontduiking

Branche 1544

Na dwangsommen van DNB en AFM en uiteindelijk een beroepsverbod van die laatste toezichthouder stort nu ook justitie zich op een Helmondse hypotheekadviseur. De oud-bestuurder van De Vestelier Financiële Diensten staat terecht voor belastingontduiking.

Voormalig eigenaar adviesbedrijf De Vestelier voor rechter om belastingontduiking
Het voormalige pand van De Vestelier in Helmond. Foto: Google Streetview

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad dat gisteren de regiezitting tegen de voormalig financieel adviseur bijwoonde. De Helmonder runde behalve De Vestelier ook adviesbedrijf De Nieuwe Financiële Wereld en Sunny Crew, een onderneming in zonnepanelen. Het Openbaar Ministerie lijkt vooral de boekhouding van dat laatste bedrijf onder de loep te willen nemen.

Geld geleend van klanten

De adviseur zou voor zijn faillissement begin 2018 voor meer dan een miljoen euro geleend hebben van klanten. Die vrezen dat geld niet meer terug te zien. Oud-collega’s vertelden tegen het Eindhovens Dagblad dat de adviseur ook klanten op zijn loonlijst zou hebben gezet om hen een hogere hypotheek te kunnen bezorgen. Zelf ontkent hij dat, schrijft de krant.

De AFM trok de adviesvergunning van de man eind 2017 in vanwege de leningen van klanten. Eerder legde de toezichthouder al tweemaal een last onder dwangsom op omdat De Vestelier niet meewerkte aan informatieverzoeken. Ook DNB legde een dergelijke maatregel op. De rechtszaak vanwege belastingfraude gaat eind dit jaar verder.

Reageer op dit artikel